Поделись:
Подпишись:

Подпишись и будь в курсе всех походоновостей!

Ваша Е-почта:

*Обещаем никому не предоставлять адрес вашей почты и не спамить
**Вы сможете отписаться в любой момент

Харчування в туристичному поході

Що ми будемо їсти на сніданок, обід і вечерю в поході?

Це питання мені постійно задають ті, хто йде перший раз в похід. Їхні думки: «Костер... похід... да що там можна нормального приготувати? Напевно, схудну до приїзду і буду як богомол! », « А якщо буде дощ і не зможемо приготувати їжу? Ми всі помремо? Ааа!!!!». Спішу  Вас засмутити, – харчуватися  ми будемо регулярно, поживно і смачно! Взагалі, я ніде так добре не їм як в поході, може тому, що вдома лінь вчасно готувати =))

Подивимося, що ми їмо на сніданок, обід, вечерю і перекуси:

Сніданок. Чергові встають раніше інших і приступають до приготування їжі. Що у нас буде на сніданок залежить від складності денного переходу. Якщо до обіду ми вже будемо на місці, то нам потрібна тільки «швидка енергія» - вуглеводи і глюкоза, тому їсти ми будемо молочну кашу. Якщо ж перед нами тривалий перехід, то в раціон варто додати жирів, вони виділяють енергію поступово, даючи сили на довгий час. У цьому випадку їсти ми будемо щось з тушонкою, буде це гречка, вермішель або рис вирішимо на місці.

Ну і звичайно, після основної страви, нас чекає чай або кава зі смачним печивом або халвою.

Харчування в туристичному поході. Обід. Якщо перехід не великий, то обідати ми вже будемо на новій стоянці. Швидше за все це буде суп з тушонкою або каша. Але дуже часто буває, що час обіду нас застає «під рюкзаками», тоді близько 13.00 ми робимо великий привал на перекус. Чергові ріжуть хліб і сало/ковбасу для бутербродів і ділять фініки, курагу, родзинки, різні горіхи - ці продукти висококалорійні і дадуть Вам сил дійти до табору. Привал на обід триває близько години.

Вечеря. Вечеря настає по приходу в табір, зазвичай це 18-19 годин. Ми намагаємося зробити раціон найбільш різноманітним і на вечерю будемо їсти те, чого давно не їли. Після тривалого переходу нам потрібно відновити запас сил, тому потрібна висококалорійна їжа - це може бути суп або каша з тушонкою. Під час днювання може бути щось молочне. Пити ми будемо чай або компот із сухофруктів.

Перекуси. В поході енергія організму витрачається ну дуже швидко і під час маленьких привалів кожен отримає по жменьці родзинок або кураги, щоб хоч трохи відновити свої сили. Запивати будемо джерельною водою.

Перекус на обідПідножний кормБутерброти з салом та шпротами

Хто складе меню і буде готувати їжу в поході?

Розкладка у похід складається інструктором, враховуючи смаки кожного учасника. Тому заздалегідь попередьте про свої кулінарні вподобання, а також, якщо ви вегетаріанець. Ми обов'язково щось придумаємо і відкоригуємо походне меню.

Готувати їжу в поході будуть чергові. Це дві людини, на плечі яких ляже відповідальність за те, що ми будемо сьогодні їсти і наскільки смачним воно буде. Інструктор буде допомагати їм і словом і ділом, особливо на початку походу, коли все для Вас нове і незвичне., Тому не варто боятися чергування - це безцінний досвід і дуже цікаво!

Чергові ділять обідСмачний походний торт до Дня Народження!Найголодніші вже біля столу

Дари природи - ягоди, гриби, трави..

У теплу пору року в горах можна знайти багато «підножного корму» - це можуть бути ягоди, гриби або трави, які можна додати в чай. З кінця травня в Криму та Карпатах починають дозрівати ягоди, такі як суниця, чорниця, брусниця - їх можна їсти просто так, можна перетирати з цукром або заварювати компот. М'ята і чебрець надають чаю «смак літа», і додавання гірських трав в чай ​​стало вже традицією. Гриби часто урізноманітнюють меню, їх можна додати в суп або куліш, а також пожарити.

Білий гриб не тільки красивий, а ще й смачний!Дика малина надзвичайно смачна!Найсмачніше вийде, якщо назбирати багато чорниці та перемішати з сахаром!

Якщо у вас є цікаві рецепти для похідної кухні, пишіть в коментарях. Приготуємо, спробуємо, оцінимо!